Четирима работници в авариралата ядрена централа Фукушима са били напръскани с вода, съдържаща радиоактивни

...
Четирима работници в авариралата ядрена централа Фукушима са били напръскани с вода, съдържаща радиоактивни
Коментари Харесай

След инцидент в АЕЦ „Фукушима“: Четирима работници са в болница

Четирима работници в авариралата нуклеарна централа " Фукушима " са били напръскани с вода, съдържаща радиоактивни материали, а двама от тях са приети в болница като защитна мярка, заяви операторът на централата, представен от Агенция Франс Прес
Инцидентът акцентира заплахите, пред които Япония към момента е изправена при извеждането от употреба на централата, която беше извадена от строя от голямо цунами през 2011 година в най-тежкото атомно злополучие в света след Чернобил през 1986 година
Петима служащи са почиствали тръбите на системата ALPS за пречистване на отпадъчните води, предназначени за изпускане в морето, когато двама от тях са били изпръскани при инцидентно отделяне на маркуч, заяви за Агенция Франс Прес представител на оператора TEPCO.
Други двама са били инфектирани до момента в който са почиствали разлива, сподели представителят. Нивото на радиация в телата на двамата приети в болница мъже е било равно или по-високо от 4 бекерела на квадратен сантиметър - прагът, който се счита за безвреден.
Според доктор вероятността двамата мъже да са получили изгаряния в резултат на радиационно облъчване е дребна, обявиха от TEPCO. " Беше ни казано, че положението на двамата служащи, които са приети в болница, е устойчиво ", заяви представителят на компанията.
" И двамата служащи ще останат в болничното заведение за към две седмици за следващи прегледи ", сподели той. TEPCO проучва по какъв начин се е случил случаят и преразглежда ограниченията за попречване на сходни произшествия, добави той.
Инцидентът се случи няколко дни откакто TEPCO завърши изпускането на втората партида отпадъчни води от централата и в миг, когато инспектори на Организация на обединените нации посетиха оборудването за инспекция на сигурността.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР